HRVATSKO DRUŠTVO PISACA

Besplatna razmjena knjiga i časopisa

19.01.2011 u 14:56

Bionic
Reading

Hrvatsko društvo pisaca, koje se nalazi u gornjogradskoj Vili Arco, najavljuje svoju godišnju besplatnu razmjenu knjiga i časopisa

Pod motom 'Donesite koliko imate, uzmite koliko hoćete', HDP poziva na svoju tradicionalnu razmjenu knjiga i časopisa na svim jezicima svijeta. Ulaz je za sve slobodan, a svi oni koji se žele riješiti viška knjiga, kao i oni koji žele do zanimljivog štiva doći bez trošenja novca, pozvani su da se u subotu, 22. siječnja, pojave na adresi Basaričekova 24 u Zagrebu, gdje se nalazi sjedište HDP-a.

Književna razmjena započinje u 10 sati i traje sve do navečer, preciznije do 19 sati, a iz HDP-a napominju kako je prošle godine na istom događaju razmijenjeno čak sedam tisuća knjiga. Redoviti posjetitelji ove razmjene znaju da se među brdom knjiga koje se slije u HDP mogu naći i aktualni hitovi, kao i stari i rijetki naslovi te da se itekako isplati kopati po štandovima. To posebno vrijedi u vremenima krize, kada knjiga za mnoge predstavlja prevelik trošak, pa je ovo način za pasionirane čitatelje da se dođe do svježeg štiva.

Osim beletristike, na razmjeni knjiga nude se i razni publicistički naslovi, pa i enciklopedije, kao i razni strani i domaći kulturni časopisi. Treba napomenuti da je uputno doći što ranije, jer se izbor knjiga i časopisa standardno smanjuje kako odmiče dan.