'ŠTO JE ZA MENE SEKS'

Predstavljena nova knjiga Aleksandra Štulhofera

13.01.2011 u 22:57

Bionic
Reading

Popularno-znanstvena knjiga hrvatskog seksologa Aleksandra Štulhofera 'Što je za mene seks', u kojoj se preispituju stavovi, običaji, navike i predrasude prema seksu, predstavljena je u četvrtak u zagrebačkoj knjižari Profil Megastore

Knjigu je objavila izdavačka kuća 'Profil', a o njoj su govorili urednica knjige Ivana Žderić, psihijatrica i bračna terapeutkinja Ljiljana Bastaić te književnica Ivana Simić Bodrožić

Napominjući kako je knjiga nastala na temelju kolumni koje je Štulhofer u posljednje tri godine objavljivao u časopisu 'Cosmopolitan', Žderić je ocijenila da je knjiga zabavna i duhovita te da autor u njoj niti u jednom trenutku ne nameće svoje mišljenje. Štulhofer nas potiče da razmišljamo o rušenju postavljenih granica i zadanih okvira te o propitivanju društvenih normi i predrasuda, rekla je. Napominjući kako je seks sveprisutan u medijima, ali istovremeno i tabu tema, Žderić je kazala da se autor u svojim kolumnama bavi odnosima između dvoje ljudi, povjerenju, bliskosti, užitku, strpljenju i sl.

Ocjenjujući da je knjiga hrabra i osobna, Bastaić je kazala da je ona istovremeno i putovanje kroz seksualni krajolik jer Štulhofer opisuje različite kulture i njihov odnos prema seksu.

Da je knjiga duhovita i razumljiva običnim ljudima, a ujedno i duhovita smatra i Simić Bodrožić rekavši da joj je čitanje knjige otvorilo još više pitanja nego što je dobila odgovora. 'Knjiga može pomoći da čitatelj uspostavi bolji i čvršći odnos sam s sobom, a onda i s partnerom', rekla je.

Ulomke iz knjige čitao je glumac Goran Bogdan