Kazalište PREDSTAVE ZA MLADE

Bosansko narodno pozorište gostuje u Vidri

  • Autor: S. F.
  • 6.12.2010 15:31:34
  • 6.12.2010 13:50:09

Bosansko narodno pozorište iz Zenice u Kazalištu Vidra u Zagrebu izvest će dječje predstave 'Četiri princeze i jedan zmaj' Milada Mašatova i 'Mladi kraljević i istina' Jeana Claudea Carrierea

Predstava govori o nevoljama strašnog zmaja koji se iz dosade odlučio oženiti te pokušava pronaći svoju odabranicu, a na putu do one prave susreće se s raznim princezama koje ga uzrujavaju, ljute, izazivaju na dvoboje ili pak posve zbunjuju. U predstavi glume Sabina Kulenović, Saša Handžić, Anđela Ilić, Miroljub Mijatović, redatelj je Živomir Joković, a izvedbe su na rasporedu 7. prosinca u 10 i 12 sati.

'Mladi kraljević i istina' priča je namijenjena djeci i mladima uzrasta od šest do 16 godina. Dramski tekst postmodernističkog prosedea, autora Jeana Claudea Carriera, kompilacija je istočnjačkih bajki te filozofskih, sufijskih i određenih književno-umjetničkih referenci i asocijacija, objedinjenih u čvrstu i jezgrovitu dramsku fakturu. Redateljica Anni Redi uz minimalističke likovno-scenske i akustičko-muzičke elemente u prvi plan stavlja glumačku igru. Glume Miroljub Mijatović, Hazim Begagić, Snežana Marković i Siniša Vidović, a na rasporedu je 8. prosinca u 10 i 12 sati.

Domaćin gostovanja je kazalište slijepih i slabovidnih Novi život.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Promocija
Pročitaj više