Kazalište PROJEKT ROBERTA KURBAŠE

'Ispit savjesti' po Tinovim tekstovima

Autorski projekt splitskog glumca Roberta Kurbaše, monodrama 'Ispit savjesti', nastala po prozi Tina Ujevića, svoju će zagrebačku premijeru imati 9. prosinca u Židovskoj općini, a osim što glumi, Kurbaša je za predstavu napravio scensku prilagodbu i režiju

Između originalnih tekstova, proze velikog pjesnika Tina Ujevića, Kurbaša postavlja pitanja i traži odgovore o moralu, religiji, odnosu žene i muškarca, prijateljstvu, ali i odgovore na izazove vlastite savjesti, ustvrdila je producentica predstave Anita Tripalo.

Ta predstava borba je sa samim sobom, dijalog s vlastitom savješću, ispit savjesti koji glumca, ali i gledatelja vodi do katarze jer teme kojih se dotiču Ujević i Kurbaša svevremenske su, pa predstava tjera na razmišljanje, preispitivanje vlastitog bitka, smisla i pravih vrijednosti, dodala je.

Autor glazbe je Miki Nopling, a stručni suradnik na predstavi Tomislav Najev. Od praizvedbe u ljeto prošle godine predstava je imala desetak izvedbi: u Solinu, Kaštelima, Splitu, Beogradu, Poreču, Duesseldorfu i Šibeniku.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još