SURIAN

Raspjevana obitelj u novoj verziji 'Jalte, Jalte'

16.11.2010 u 15:16

Bionic
Reading

Riječka glumica Leonora Surian zajedno sa svojom raspjevanom obitelji pripremila je novu verziju legendarnog mjuzikla ‘Jalta, Jalta’ autorskog dvojca Milana Grgića i Alfija Kabilja, koja će premijerno biti izvedena u Opatiji i Zagrebu

Uz Leonoru nastupaju i njezin otac, poznati operni pjevač Giorgio Surian, i njezina dva mlađa brata, Stefano i Giorgio jr.

Tata Giorgio Surian školovao se u milanskoj Scali, odakle je krenula njegova internacionalna karijera koja traje 30 godina, a nastupao je na svim svjetskim pozornicama s najpoznatijim opernim pjevačima, kao što su Montserrat Caballe, Placido Domingo, Katia Ricciarelli.

Sinovi, Sefano i Giorgio jr., također su školovani i perspektivni mladi umjetnici.
Leonora je, inače, već prije pet godina maestralno odigrala ulogu Nine Filipovne u ‘Jalti, Jalti’ u izvedbi HNK Ivana pl. Zajca. Režiju i koreografiju potpisuje Mojca Horvat.

‘Jalta, Jalta’ je praizvedena pred 29 godina, 28. prosinca 1971. godine, a do dana današnjeg osvaja svojim optimizmom i ljepotom songova.

Premijera će biti izvedena 21. studenog u Kristalnoj dvorani hotela Kvarner u Opatiji te 23. studenog u maloj dvorani Vatroslav Lisinski u Zagrebu.