KAZALIŠNA SMOTRA

Najbolje hrvatske predstave pred stranim izbornicima

03.11.2010 u 09:19

Bionic
Reading

Šesta hrvatska kazališna smotra, koji je pokrenut kako bi se inozemnim ravnateljima festivala i kazališta, izbornicima, kazališnim kritičarima pokazala najkvalitetnije recentne predstave hrvatskoga kazališta, održat će se od 3. do 7. studenoga u Zagrebu u organizaciji Hrvatskog centra ITI

Strani kazalištarci dolaze iz Rusije, Turske, Malte, Mađarske, Poljske, Bugarske, Češke, Srbije, Crne Gore i Slovenije i oni će imati priliku razgovarati s autorskim timovima predstava. Osim s njima, moći će razgovarati i s hrvatskim dramatičarima, čime 'showcase' postaje i mjesto promocije hrvatske suvremene drame.

U Rijeci i Zagrebu odigrat će se predstave 'Garaža' Ivice Buljana, u izvedbi ZKM-a, 'Žrtve zemljopisa' Mirana Kurspahića i Teatra &TD, 'Crnac' Tomija Janežića i riječkog HNK, plesna predstava 'BoNeT' Maše Kolar i Zorana Markovića, 'Okovani Galileo' Branka Brezovca, u suradnji s 'Eurokazom' i MSU-om, 'Drama o Mirjani i ovima oko nje' Anje Maksić Japundžić i zagrebačkog HNK, 'Generacija 91.-95.' Boruta Šeparovića i ZKM-a, 'Barbelo, o psima i djeci' Paola Magellija i Gavelle te 'Ovo bi mogla biti moja ulica' u režiji Anice Tomić, nedavno praizvedena u ZKM-u.

Više informacija o programu potražite na internetskim stranicama.