'ZEČJA RUPA'

Predstava na koju treba ponijeti rupčiće

11.02.2009 u 12:00

Bionic
Reading

'Ima smijeha, tuge, očaja, krize, nesporazuma, krivih rečenica u krivo vrijeme', opisuje Zrinka Cvitešić predstavu 'Zečja rupa' u kojoj igra glavnu ulogu

Iznenađujuće duhovitom, koliko i dirljivom New York Times proglasio je predstavu 'Zečja rupa', savjetujući da se u kazalište ponesu rupčići. Riječ je o tekstu Davida Lindsaya Abairea koji je izveden na daskama u New Yorku i odmah je porušio rekorde gledanosti. Godine 2007. tekst je nagrađen Pulitzerovom nagradom.

'Zečja rupa' postala je najgledanija predstava prošlog desetljeća, a najavljeno je snimanje filma s Nicole Kidman u glavnoj ulozi. Hrvatsku kazališnu verziju producira Planet Art, a uloge tumače još Slavica Knežević, Maja Posavec, Filip Juričić i Filip Križan.

Kako je autor teksta jednom rekao, pišući 'Zečju rupu', želio je stvoriti dramu o nečemu čega se najviše plaši u životu. Tema je gubitak djeteta, nakon čega obitelj proživljava mučne trenutke. Nakon početnog nerazumijevanja i nesuglasica, bračni par kroz predstavu doživljava novi početak.

Premijera 'Zečje rupe' najavljena je za 22. veljače u Gavelli, nakon čega slijede izvedbe u Vidri 26. i 28. veljače te 1. ožujka u 20 sati.

Za tportal glumci 'Zečje rupe' i redatelj Marko Torjanac otkrivaju detalje s proba, pričaju o karakterima koje tumače.