PRESTAVE I U BIH

Noć kazališta u 20 gradova Hrvatske

18.10.2010 u 11:52

Bionic
Reading

Treću godinu zaredom, u Hrvatskoj se 20. studenog održava Noć kazališta, a novost je da se manifestacija proširila i na Bosnu i Hercegovinu

Noć kazališta prvi je put održana u Hrvatskoj 2008. godine kao pilot-projekt Dječjeg kazališta Dubrava kojem se priključilo Šibensko kazalište. Projekt se već prošle godine proširio na čak 43 domaća kazališta, a ove godine će se prvi put održati u Bosni i Hercegovini.

Zamišljen je kao jednodnevno događanje kojem je cilj približavanje kazališta publici, ne samo pomoću povoljnih ili besplatnih predstava, već i okruglim stolovima, predavanjima i radionicama te raznim popratnim programima.

Prema pisanju portala Teatar.hr, treća Noć kazališta već sad broji 48 institucija u 20 hrvatskih gradova, a broj još uvijek raste.

Uspjeh manifestacije je ove godine potvrdio i prelazak granice, a  glavni partner i koordinator akcije Noć teatra u Bosni i Hercegovini je Bosansko narodno pozorište Zenica. Sudjelovanje u projektu već je potvrdilo 25 institucija iz 12 bosanskohercegovačkih gradova. Novost je i da s radom kreće portal Teatar.ba koji će s Teatrom.hr dijeliti vijesti, ali će nuditi odvojene servisne informacije.