NAGRADNJAČA

Pogledajte predstave 'Prekidi' i 'Stilske vježbe' - dobitnici

15.10.2010 u 09:38

Bionic
Reading

Za sve ljubitelje kazališta tportal.hr i Planet Art pripremili su pravu poslasticu. Naime, pripremili smo 2x2 ulaznice za predstavu 'Prekidi' koja je na rasporedu 24. listopada te isto toliko ulaznica za predstavu 'Stilske vježbe' za 27. listopad. Obje predstave igraju se u kazalištu Vidra

Radnja predstave prati mladi par na putu kroz ljubavnu vezu prožetu poznatim ljubavnom strašću, slomljenim srcima prekidanjem, ponovnim sastajanjem, zanosom i samoćom, u čemu su se, bez sumnje, mogli prepoznati svi koji su ikada bili u ljubavnoj vezi.

Predstava 'Stilske vježbe' se smatra svjetskim kazališnim fenomenom kao najdulje izvođena predstava na svijetu s istom glumačkom postavom. U predstavi igraju doajeni hrvatskog glumišta Lela Margitić i Pero Kvrgić, a režiju potpisuje Tomislav Radić kojemu su kao predložak poslužile 'Stilske vježbe' Raymonda Queneaua.

Radi se o jednoj običnoj zgodi iz svakodnevnog života koja u tumačenju glumaca Pere Kvrgića i Lele Margitić na dvadesetak različitih načina postaje vrhunska komedija, mami salve i salve smijeha te oduševljava glumačkom virtuoznošću.

Kao igra, 'Stilske vježbe' šire su čak i od Ionescova teatra, a već i po namjeni sasvim su oslobođene ikakvog odnosa prema kazališnim konvencijama, svojedobno je primijetio povjesničar umjetnosti Tonko Maroević.

Po dvije ulaznice za predstavu 'Prekidi' osvojili su:

Emina Lipovšćak
Tomislav Stepić

Po dvije ulaznice za predstavu 'Stilske vježbe' osvojili su:

Luka Pavičić
Nikolina Horvat