Kazalište MONTAŽSTROJ U BADELU

Ulaz na vlastitu odgovornost!

  • Autor: S. F.
  • 27.9.2010 11:15:49
  • 27.9.2010 9:24:21

Montažstroj će u prostorima napuštene destilerije Badel 30. rujna u 19.25 sati izvesti akciju pod nazivom 'B.D.L.2.0' kao podsjetnik na izvedbene početke iz 1990. i prvu cjelovečernju predstavu 'Vatrotehna' igranu u tom prostoru

Badel su godinama prisvajale različite inicijative te je time postao stožerno mjesto borbe za prostore nezavisne kulture i simbol svih gradskih neiskorištenih potencijala. Tako je prva 'Operacija:grad' 2005. u Badelu okupila desetke različitih organizacija i udruga, pri čemu su gradske vlasti potpisale dokument kojim je taj prostor trebao biti prenamijenjen u nezavisni kulturni centar.

'Unatoč izuzetnoj ulozi u urbanoj memoriji grada i činjenici da uživa status zaštićenog spomenika kulture, danas je Badel još samo jedan podsjetnik lošeg upravljanja gradskim resursima', kazali su u najavi akcije.

Akcija 'B.D.L.2.0' temelji se na originalnoj 'Vatrotehni' te je bez nostalgičnih pobuda posvećena tek zaboravu. Izvedba je besplatna za sve posjetitelje, a organizatori su posjetitelje upozorili da će, budući da nitko nije preuzeo odgovornost za ruševno stanje Badela, to morati učiniti posjetitelji i u prostor ući isključivo na vlastitu odgovornost.

'B.D.L.2.0' sastavni je dio obnovljenog projekta 'Vatrotehna 2.0', u sklopu kojeg su već izvedene umjetničke akcije 'Achtung Alarm! 2.0' i 'Vatropokretač'. Sve ove akcije poseban su program ovogodišnje 'Operacija: grad', a ujedno su i najava Tjedna izvedbenih umjetnosti Perforacije. Predstava 'Vatrotehna 2.0' bit će premijerno izvedena 10. listopada 2010. u Zagrebačkom kazalištu mladih.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još