Kazalište PROBLEMI NA POČETKU SEZONE

Manjak glumaca u Gradskom kazalištu mladih

Za kazalištarce u Splitu tegobe ne prestaju. Osim već dobro poznate krize s novim intendantom u splitskom HNK-u, u nevoljama je i Gradsko kazalište mladih

Polovica glumačkog ansambla napustila je kazalište ili će to učiniti narednih mjeseci, tako da ravnateljica Ljubica Srhoj nije uspjela složiti program te još ne zna tko će igrati u nekim najavljenim predstavama, piše Slobodna Dalmacija.

U GKM-u je dosad bilo osam zaposlenih glumaca. Budući da Vladimir Davidović i Franko Strmotić odlaze u mirovinu, Jolanda Tudor u slobodne umjetnike, a Jasmina Žiljak se više neće baviti glumom, u kazalištu zasad ostaju samo Filip Radoš, Nada Kovačević, Vinko Mihanović i Slavko Sobin, te je Srhoj, silom prilika, najavila skoru audiciju za popunu ansambla.

U prvoj ovosezonskoj premijeri 'Pituru' (7. listopada) igraju kao gosti mlada glumica Ana Gruica i glumac HNK Split Nikola Ivošević te Nada Kovačević, dok za drugu premijeru, 'Bajka s onoga svijeta' Ivice Ivanca u režiji Ladislava Vindakijevića, izvođači još nisu poznati.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još