TRAŽI SE INTENDANT

Zbog trakavice u splitskom HNK-u zakinuti gledatelji

Bionic
Reading

Dok se gomilaju spekulacije oko toga koga će grad postaviti za vršitelja dužnosti intendanta HNK Split i dok Duško Mucalo čeka da se konačno rasplete mreža skandala oko njegovog imenovanja, kraći su kraj u ovoj priči izvukli pretplatnici i gledatelji koji još uvijek ne znaju kakav ih program očekuje u novoj sezoni

Na sjednici Gradskog vijeća Splita, koja će se najvjerojatnije održati 16. rujna, bit će postavljen vršitelj dužnosti intendanta HNK Split. Premda to mjesto očekuje Duško Mucalo, kojeg je izabralo Kazališno vijeće, a potvrdilo Gradsko, zbog intervencije ministra kulture Bože Biškupića na konačnu odluku trebalo je pričekati do jeseni, piše Slobodna Dalmacija.

Naime, ministar je tijekom ljeta još jednom apelirao na gradonačelnika Keruma da preispita odluku o Mucalovom postavljanju na čelo teatra, ali i dodao da se po zakonu ne može miješati u izbor vršitelja dužnosti.

Prema spekulacijama, teatar će možda nastaviti voditi Milan Štrljić koji je na zahtjev Ministarstva sastavio program za prvu sezonu. No kako doznaje Slobodna Dalmacija, program još nije stigao iz HNK u Grad, jer bi moglo doći do nekih izmjena u njemu, a u svemu tome najkraći su kraj izvukli gledatelji koji još uvijek ne znaju što će gledati u novoj sezoni.