Kazalište DUBROVAČKE LJETNE IGRE

Matuli i Cenčiću uručen Orlando

  • Autor: tportal.hr
  • 26.8.2010 14:42:52
  • 26.8.2010 14:05:21

U vrtu Radio Dubrovnika danas je upriličena prigodna svečanost na kojoj su uručene nagrade Orlando koje Hrvatska radio-televizija tradicionalno dodjeljuje za umjetničke domete u ostvarenju programa Dubrovačkih ljetnih igara

Ocjenjivački žiri jednoglasno je odlučio dodijeliti Nagradu Orlando za najbolje umjetničko ostvarenje u Dramskom programu 61. dubrovačkih ljetnih igara Vilimu Matuli, za ulogu Antona Antonoviča Skvoznika-Dmuhanovskog, u predstavi 'Revizor' Nikolaja Vasiljeviča Gogolja, premijerno prikazanoj 21. kolovoza 2010, u režiji Jerneja Lorencija te izvedbi Festivalskog dramskog ansambla i Zagrebačkog kazališta mladih.

Prema riječima žirija, 'Matula je stvorio lik kompaktan u svojoj kontradiktornosti, uvjerljiv u stvarnosnom kontekstu i zavodljivo isteatraliziran'. Nagrada Orlando za najbolje umjetničko ostvarenje u Glazbenom programu 61. dubrovačkih ljetnih igara dodijeljena je kontratenoru Max Emmanuelu Cenčiću koji je pokazao izvanredan glasovni i interpretativni senzibilitet, visoki stupanj virtuoznosti i kulturu stila, pruživši publici nazaboravni glazbeni doživljaj 13. srpnja u Kneževu dvoru.

Glazbenom i dramskom ocjenjivačkom sudu Nagrade Orlando bila je velika čast dodijeliti i dva Grand Prix Orlanda za osobite umjetničke doprinose u ostvarenju cjelokupnog programa Dubrovačkih ljetnih igara i to doajenu hrvatskog glumišta Tonku Lonzi kao jednom od nekoliko velikih hrvatskih kazališnih umjetnika koji su svojim kreacijama presudno obilježili dosadašnju povijest Dubrovačkih ljetnih igara i Zagrebačkim solistima koji su tijekom 61 festivalske sezone nastupili 94 puta. Njihovi nastupi su uvijek bili vrlo visokog profesionalnog standarda, odlikujući se virtuoznošću i disciplinom muziciranja. U ime Zagrebačkih solista nagradu je preuzeo violinist Ivica Martinac.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još