NOVE DVORANE

Renoviranje HNK Osijek vrijedno 300.000 kuna

24.08.2010 u 13:25

Bionic
Reading

U osječkom Hrvatskom narodnom kazalištu (HNK) u tijeku su radovi na obnovi interijera, vrijedni oko 300.000 kuna, a trebaju biti dovršeni do početka rujna, jer nova, 104. kazališna sezona počinje 14. rujna, izvijestila je uprava tog kazališta

Intendant osječkog HNK Božidar Šnajder kazao je da se, uz ostalo, obnavlja prostor gledališta, mijenjaju daske na pozornici te uređuju dvorane za probe i garderobe.

Napomenuo je da je zgrada osječkog kazališta stara te da je povremeno nužno obaviti ovakvu obnovu ili uređenje nekih prostora.

Osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić rekao je da je financiranje rada osječkog HNK, koji u jednakim iznosima financiraju Županija i Grad Osijek, već godinama problem za obje jedinice lokalne samouprave te da je i u Hrvatskom saboru predlagao da sve nacionalne kazališne kuće financira država.

'Smatramo da bismo tako podigli razinu dramskog i glazbenog programa, a tako bi se ravnomjerno  rasporedila i kvaliteta u svim nacionalnim kazalištima', ocijenio je Šišljagić.