PREMIJERNA IZVEDBA

Gavranova komedija 'Traži se novi suprug' u Sloveniji

24.08.2010 u 12:35

Bionic
Reading

Premijernu izvedbu komedije 'Traži se novi suprug' hrvatskoga književnika Mire Gavrana izvest će 27. kolovoza ljubljanski 'Mojteatar' na otvorenoj sceni međunarodnog Festivala letni oder Ruše 2010, koji se održava od 20. do 28. kolovoza u organizaciji Omladinskog centra Ruše, grada u sjeveroistočnoj Sloveniji

Prijevod komedije na slovenski jezik i režiju potpisuje Roman Končar, a u glavnim ulogama nastupaju Konrad Pižorn Kondi, Maja Gal Štromar i Roman Končar. Do sada je ta komedija, kako je danas izvijestila agencija Presscut, premijerno igrana na hrvatskom, njemačkom, lužičkosrpskom, slovenskom i slovačkom jeziku. To je njezina druga premijerna izvedba u Sloveniji. Prije desetak godina premijerno ju je izveo 'Doma španjolskih boraca' iz Ljubljane.

Miro Gavran je posljednjih dvadesetak godina najizvođeniji hrvatski dramatičar u zemlji i inozemstvu. Njegove drame i komedije imale su više od dvije stotine premijernih izvedaba širom svijeta, a vidjelo ih je više od dva milijuna gledatelja.