Kazalište NAJAVLJENE LJETNE IGRE

'Hamlet' i 'Orgija tolerancije'

  • Autor: Hina
  • 3.2.2009 12:02:18
  • 3.2.2009 11:20:00

U sklopu feste Svetog Vlaha i Dana Grada Dubrovnika vodstvo Dubrovačkih ljetnih igara predstavilo je pretprogram 60. festivalske sezone koja će se održati od 10. srpnja do 25. kolovoza 2009. godine

Repertoar ovogodišnje jubilarne 60. sezone Dubrovačkih ljetnih igara nastojat će podsjetiti na ono što je konstanta Igara te ugostiti ansamble i izvođače koji već desetljećima dolaze u Dubrovnik, istaknuo je intendant Dubrovačkih ljetnih igara Ivica Prlender, koji je predstavio pretprogram zajedno sa svojim suradnikom za Dramski program Ivicom Kunčevićem, i uz nazočnost državne tajnice u Ministarstvu kulture RH Nine Obuljen i dubrovačke gradonačelnice Dubravke Šuice.

Direktor dramskog programa Kunčević izdvojio je neke od premijernih naslova koji će biti izvedeni. Između ostalih to su Shakespeareov 'Hamlet' u izvedbi Festivalskog Dramskog ansambla i u režiji Ivice Kunčevića, te predstava 'Na taraci' Iva Vojnovića u režiji Joška Juvančića.

Dubrovačke ljetne igre također će premijerno prikazati predstavu 'Orgija tolerancije' Jana Fabrea koja je nastala u koprodukciji Igara i svjetskih institucija poput Međunarodnog festivala iz Čilea i Tanzhausa iz Njemačke.

Na ovogodišnjim Ljetnim igrama nastupit će i Studentski teatar Lero iz Dubrovnika s predstavom Marina Držića 'Epitaphio', u režiji Davora Mojaša.

Iz bogatog glazbenog dijela programa izdvojena je premijera opere 'Pelleas i Melisanda' Claudea Debussya u izvedbi Festivalskog Opernog ansambla pod glazbenim vodstvom Alexandra Ghindina.

Nastupit će i Zagrebačka filharmonija pod ravnanjem Vjekoslava Šuteja, potom Orkestar 'Philharmonia of the Nations' pod vodstvom Justusa Frantza koji će na dan zatvaranja izvesti Beethovenovu 'IX simfoniju'.

Također, kako je najavljeno, u glazbenom dijelu nastupit će Dubrovački simfonijski orkestar, Zagrebački solisti, Varaždinski komorni orkestar te brojni drugi umjetnici, među kojima sopranistica Inva Mula, violinist Shlomo Mintz i violončelist David Eggert.

Od folklornih nastupa izdvajaju se nastupi Folklornog ansambla Lado iz Zagreba i Linđo iz Dubrovnika.

Također Igre će prikazati i brojne popratne programe.

Dubrovačke ljetne igre, najstarija i najuglednija hrvatska kulturna manifestacija svoj program predstavit će i 8. veljače u Bruxellesu, u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još