OTOK BEZ STRAHA

Mladi ljubitelji kazališta okupirali Zlarin

13.08.2010 u 13:58

Bionic
Reading

Otok Zlarin kraj Šibenika ugostio je već sedmo Zlarinsko ljeto, tijekom kojega će biti održane radionice za mlade ljubitelje kazališta i završna multimedijska predstava

Zastave i najavni plakat iz kista Jagode Kaloper izvješeni su u srpnju, a završna multimedijska predstava 'Tko se boji vuka još' izvest će se u subotu, 14. kolovoza, s početkom u 21 sat, ispod Leroja u središtu otoka Zlarina. Produkciju potpisuje kazalište Tvornica lutaka, režiju Petra Radin i Leon Lučev, a scenarij je nastao u scenarističkoj radionici pod vodstvom Olje Runjić, te su ga pisala djeca uz potporu glumca Filipa Šovagovića i redatelja Marija Kovača. Djeca su ove godine suočena sa zahtjevnom temom straha s kojom se susreću od rođenja do smrti, a život na otoku čini je još izazovnijom.

Dramsku radionicu te cijelu produkciju i organizaciju potpisuju, kao i svake od prethodnih godina, Petra Radin i Leon Lučev, a ove su se godine pridružili i brojni drugi poznati umjetnici: Filip Šovagović, Mario Kovač, Goran Bogdan, Gorana Marin i Krešimir Mikić, dio kojih će sudjelovati i u završnom happeningu. Glazbenu radionicu vode Sandro Miljuš, Mirna Jelavić Shourgot, Marijeta i Marin Gregov te, kao posebna gošća, voditeljica pjevanja Lana Klingor. Uz brojne druge sudionike na različitim instrumentima, stanovnike i goste otoka, na predstavi će nastupiti i pravi mali orkestar.

Likovnu radionicu vode Matija Šantić, Vinka Krnić, Iva Lipovac, Ivana Jelavić i Dijana Mijić, koji potpisuju maštovitu scenografiju i kostimografiju. Majstor svjetla i tehnički direktor je Alen Marin, član grupe Kojoti.