Kazalište SURADNJA TRIJU DIVOVA

Gaimanova 'Koralina' na kazališnim daskama

  • Autor: S. F.
  • 11.8.2010 16:27:08
  • 11.8.2010 15:32:24

Na daskama kazališta SF Playhouse uskoro će biti premijerno izveden nesvakidašnji mjuzikl nastao prema poznatom dječjem horor romanu 'Koralina' Neila Gaimana

U realizaciji mjuzikla 'Koralina' sudjeluju trojica kultnih autora iz područja književnosti, glazbe i kazališne umjetnosti. Neilu Gaimanu, autoru romana 'Koralina' koji je svjetsku slavu stekao strip serijalom 'Sandman', pridružili su se Stephin Merritt iz grupe The Magnetic Fields, koji je zadužen za glazbu, dok dramaturgiju potpisuje proslavljeni kazalištarac David Greenspan.

Gaimanova 'Koralina' donosi priču o desetogodišnjoj djevojčici kojoj je neizmjerno dosadno dok posljednje dane praznika u provodi novoj kući svojih uvijek prezaposlenih roditelja. Njena radoznalost odvodi je kroz zazidana vrata u svijet vrlo sličan našemu, ali na jezovit način potpuno drugačiji, iz kojega će izaći uz pomoć mačke koja govori, kamenčića i mnogo sreće. Suvremena varijanta 'Alise u zemlji čudesa' nagrađena je Hugom za najbolji kratki roman za 2003. godinu.

Mjuzikl će biti premijerno izveden 16. studenoga u kazalištu SF Playhouse u San Franciscu.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još