LJETNE IGRE

Zajčevi 'Spašeni' na terasi devastiranog hotela Belvedere

28.07.2010 u 14:47

Bionic
Reading

Prve dramska premijera na 61. dubrovačkim ljetnim igrama "Spašeni" suvremenog hrvatskog autora Tomislava Zajeca, koju na sceni devastiranog dubrovačkog hotela Belvedere postavlja Franka Perković, najavljena je danas na konferenciji za novinare za 31. srpnja.

Na konferenciji su govorili intendant igara Ivica Prlender, direktorica Dramskog programa Dora Ruždjak Podolski, redateljica Franka Perković te autor drame Spašeni Tomislav Zajec.

Ruždjak Podolski je rekla kako s velikim iščekivanjem i ponosom najavljuje premijeru 31. srpnja jer je redateljica na pravi način sklopila svoju energiju i energiju mladog autora Tomislava Zajeca te uspjela atmosferski dočarati riječi iz teksta što je velika rijetkost.

Istaknula je da se redateljica Franka Perković do sada uspješno u više navrata suočila s nizom dramskih djela upravo mlađih hrvatskih dramatičara poput Ivane Sajko i Dubravka Mihanovića, dok je djela Miroslava Krleže iščitala u nekoliko navrata suvremeno i angažirano.

Redateljica Franka Perković kazala je kako je ono što je najviše motiviralo u ovom tekstu upravo atmosfera.

Premijera predstave bit će 31. srpnja, a reprizne izvedbe, 2., 3 i 4. kolovoza. U predstavi sudjeluju Milka Podrug Kokotović, Nataša Dangubić, Nikša Butijer, Bojan Navojec, Frano Dijak, Filip Juričić, Vlatko Dulić, Silvijo Vovk, Aleksandra Stojaković i Toni Perović. Scenograf je Ivo Knezović, kostimograf Marita Čopo, a autor glazbe Frano Đurović.