Kazalište SCENA AMADEO

Premijera baleta 'Pokret... na muziku Bizeta'

  • Autor: tportal.hr
  • 16.7.2010 16:52:04
  • 16.7.2010 11:31:39

Premijera baleta 'Pokret... na muziku Bizeta' u koreografiji i režiji Ljiljane Gvozdenović bit će izvedena 17. srpnja u atriju Prirodoslovnog muzeja

'Bez težnje da prepričava ikakvu priču koreografija ipak i ne htijući dotiče odnos muškarca i žene tako izražajan u Bizetovoj 'Carmen', no slijedom pokreta, ponekad izraženih filmskom snimkom, prati kretanja općenito, doživljavajući ih i sugerirajući gledatelju misao da je svaka mogućnost kretanja izražaj slobode i neograničavanja', kazala je u najavi premijere Liljana Gvozdenović.

U predstavi je korišten glazbeni materijal iz poznatih djela kao što su 'Simfonija in C', 'Carmen' te u nas prilično nepoznate Bizetove klavirske minijature. U predstavi glume prvaci i solisti baleta zagrebačkog HNK Mirna Sporiš, Andrei Izmestyev, Sabrina Feichter i Daniil Jastrebov.

'Pokret... na muziku Bizeta' prva je baletna predstava ovogodišnje scene Amadeo, a nastala je u neovisnoj produkciji uz pomoć Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Gradskog ureda za kulturu Grada Zagreba te nekoliko sponzora.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još