NU:WRITE THEATRE FESTIVAL

Novi kazališni festival u Zagrebu

14.07.2010 u 12:04

Bionic
Reading

Zagreb ove godine postaje bogatiji za još jedno kazališno događanje festival novog kazališta Nu:Write Theatre Festival, koji će se održati u prostorima SC-a i kazališta &TD od 16. do 20. studenog

Riječ je o međunarodnom festivalu tijekom koji će, u pet dana trajanja, biti izvedeno čak 30 predstava te koncerti i kazališne radionice.

Prvi Nu:Write u znaku je mladih britanskih kazališnih trupa i pisaca koji u Londonu uživaju veliku popularnost. U goste dolazi čak 80 britanskih izvođača.

Među poznatim kazališnim družinama koje su najavile svoj dolazak su Pains Plough Theatre Company, Nabokov Theatre Company, Fitzrovia Radio Hour, Box of tricks Theatre Company, Tangled feet, Actors Centre, Tangram Theatre Company i kazališna trupa Phila Portera.
Te kazališne skupine predstavljaju sam vrh trenutačne britanske produkcije suvremene drame, fizičkog teatra i modernog lutkarstva. Neke od njih stvorile su potpuno nove kazališne žanrove, dosad neizvedene u Hrvatskoj, naglasio je Marko Cindrić, umjetnički direktor festivala.

Festival organiziraju Udruga Festival novog kazališta i Kultura promjene SC-a.