Kazalište NAGRADNJAČA

Tko ide na Riječke ljetne noći

  • Autor: tportal.hr
  • 9.7.2010 10:04:30
  • 2.7.2010 10:15:29

Pod motom 'Odaberi svoju zvijezdu' u Rijeci su 29. lipnja počele sedme po redu Riječke ljetne noći koje donose atraktivan i uzbudljiv umjetnički program. T-Com i tportal.hr ovom prilikom vode svoje čitatelje na predstavu 'Mirisi, zlato i tamjan' 10. srpnja

Središnji su događaji festivala dramska premijera 'Cirkus Destetika' po motivima djela Danila Harmsa u režiji priznatog europskog redatelja Aleksandra Popovskog i u produkciji Hrvatske drame HNK Ivana pl. Zajca te jedna od najljepših verističkih opera, Mascagnijeva 'Cavalleria rusticana' koja će u maniri pravog ambijentalnog teatra biti izvedena ispred Katedrale Sv. Vida pod vodstvom Nade Matošević i u režiji Ozrena Prohića. U 'Cirkusu Destetika' glume Igor Kovač, Tanja Smoje, Damir Orlić, Anastazija Balaž Lečić, Jasmin Mekić, Marija Tadić, Zdenko Botić.

Novost je festivala i filmski program koji je ostvaren u suradnji s pulskim Festivalom igranog filma i tvrtkom Videomarket Trade. Četiri filma recentne europske produkcije selektiranih s najvećih svjetskih filmskih festivala u četiri dana zaredom pod otvorenim nebom gledat će se na Trgu Matije Vlačića Ilirika. Na istome će trgu biti izvedena i ovosezonska premijerna uspješnica Talijanske drame, komedija 'Tutto sulle donne' (Sve o ženama).


Po dvije ulaznice osvojili su Predrag Marković i Rajka Šakan.

Dobitnici ulaznice preuzimaju radnim danom od 10 do 17, a subotom od 10 do 13 na blagajni HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci, uz predočenje osobne iskaznice.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još