Kazalište 'ŠEST STUPNJEVA'

Inovativni talijanski teatar na Eurokazu

  • Autor: tportal.hr
  • 17.6.2010 17:07:02
  • 17.6.2010 15:20:45

Na programu festivala Eurokaz koji se održava u zagrebačkom MSU-u na rasporedu je predstava 'Šest stupnjeva', koja će 18. lipnja imati dvije izvedbe

Rad grupe Santasangre otvara pogled na novu generaciju beskompromisnih talijanskih kazalištaraca i inovativni talijanski teatar. Santasangre je umjetnički projekt začet u Rimu, a predstava 'Šest stupnjeva' eksperiment je rezonancije u kojem holografske slike stvaraju zvuk izravno na pozornici. Prirodni elementi donose magičnu svjetlost velikih dimenzija, dok je početna točka projekta preispitivanje riječi apokalipsa, zasnovane na laičkom pristupu i lišene bilo kakva religioznog prizvuka.

Dramaturška linija ove tehnološki složene i umjetnički profinjene predstave polazi od četiri osebujna pokreta i zasnovana je na Aristotelovoj 'Fizici'. Projekt nudi osobno viđenje iznimne ljepote i snage koja se ostvaruje kroz glazbu, fotografije, zvukove i tijela. Svaka komponenta pozornice podvrgnuta je postupnoj metamorfozi i rastvorit će se gustoći vizualno-akustičnih preljeva.

Predstava će 18. lipnja imati dvije izvedbe, u 19 i 21 sat.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još