Kazalište NAGRADNJAČA

Pogledajte predstavu 'Izlog' - dobitnici

  • Autor: tportal.hr
  • 15.6.2010 9:32:00
  • 14.6.2010 11:49:04

Izvedbe nove predstave pod nazivom 'Izlog' dvojca Rajković – Jelčić, prilikom koje gledatelji sjede u izlogu napuštenog dućana, na rasporedu su 14., 15., 16. i 17. lipnja na lokaciji Tratinska 52 s početkom u 19 sati. Tportal.hr ovom prilikom poklanja svojim čitateljima ulaznice za predstave 15. i 16. lipnja

Nataša Rajković i Bobo Jelčić, poznati po inovativnim kazališnim projektima u kojima istražuju odnos stvarnosti i teatra, svjedočeći o krhkosti njihovih granica, nastavljaju u istom smjeru.

Tijekom predstave 'Izlog' gledatelji sjede u izlogu napuštenog dućana i prizori se nižu po logici uličnog događanja, dok promatrač sam sebi stvara objašnjenja i kreira vlastitu priču ili mu se pak ona sama nameće. Ulica ne gubi uobičajenu aktivnost, i ta se aktivnost nesmetano odvija. Na taj je način sve ono što po sebi nije teatar pretvoreno u teatarski događaj koji ima i glumce, i događajnost, i suigru, i klasičnu podjelu na scenu i gledalište, poručuju autori predstave.

Mnogo puta nagrađivane predstave Nataše Rajković i Bobe Jelčića izvođene su na mnogobrojnim europskim kazališnim festivalima u gotovo svim europskim teatarskim metropolama.

Predstava je nastala u produkciji ZKM-a.

Dvije ulaznice za predstavu 15. lipnja u 19 sati osvojila je Jasna Galović.

Dvije ulaznice za predstavu 16. lipnja u 19 sati osvojila je Mirela Vidović.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još