Kazalište 403 GODINE KLASIČARA

Premijera 'Andromahe' u Gavelli

Premijerom Euripidove tragedije 'Andromaha', koju će 2. lipnja u Gavelli izvesti dramska grupa Klasične gimnazije Gymnasium classicum, Klasična gimnazija će obilježiti svoj Dan škole, 403. obljetnicu

S tom predstavom, u režiji profesora Darija Budimira, klasičari su od 19. do 24. svibnja gostovali na prestižnom međunarodnom festivalu klasičnog teatra mladih u Sirakuzi, na Siciliji, izvijestila je danas Klasična gimnazija.

Na festivalu je bilo 90 dramskih skupina, od čega je iz inozemstva, čije je sudjelovanje uvjetovano kvalitetom predstava, bilo samo njih četiri. Uz Hrvatsku, nastupile su još skupine iz Belgije, Francuske i Litve.

Unatoč tome što se pozivi za sljedeću godinu šalju tek nakon selekcije u veljači, hrvatska dramska skupina je od direktora festivala neposredno nakon izvedbe na festivalu dobila taj poziv, ističe se u priopćenju.

Klasična gimnazija u Zagrebu osnovana je 1607. i od tada njeguje program klasičnih jezika i kulture, osobito antičke drame. Prije tri godine nizom projekata i manifestacija proslavila je 400. obljetnicu kontinuiranog djelovanja, po čemu je najstarija škola u Hrvatskoj.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Promocija
Pročitaj više