DODJELA NAGRADA

'Balon' najbolja predstava 17. festivala glumca

24.05.2010 u 11:10

Bionic
Reading

Najboljom predstavom na 17. festivalu glumca, koji se od 14. svibnja održavao u vukovarsko-srijemskim gradovima Vukovaru, Vinkovcima, Županji, Iloku i Otoku, proglašena je predstava 'Balon' Teatra Exit i Teatra 2000, nastala prema tekstu Mate Matišića u režiji Mislava Brečića

Ocjenjivački sud - u kojem su glumci Krunoslav Šarić,Snježana Sinovčić Šiško i Željko Vukmirica - najboljim glumcima proglasio je Krešimira Mikića za uloge u predstavi 'Balon', te Joška Ševu za ulogu u predstavi 'Škrtičina'  prema tekstu J.B.P. Molieraa u izvedbi Šibenskog kazališta, koju je režirao Zoran Mužić.

Najbolje glumice ovogodišnjeg Festivala glumca su Slavica Knežević za ulogu u predstavi 'Zečja rupa' Davida Lindsay-Abairea u režiji Marka Torjanca i izvedbi Kazališta Planet art te Barbara Nola za ulogu u predstavi 'Gola u kavezu' Olje Runjić Kluba kulture Moruzgva u režiji Ivana Lea Leme

Najboljim mladim glumicama do 28 godina žiri je proglasio Anu Maras za uloge u predstavama 'Balon' i 'Ljubav, struja, voda i telefon' Ante Tomića Satiričnog kazališta Kerempuh u režiji Vinka Brešana te Maju Posavec za ulogu u predstavi 'Zečja rupa'.

Nagradu za najbolje lutkarsko glumačko ostvarenje ili glumačko ostvarenje u predstavama za djecu i mlade dobila je glumica Jasmina Žiljak za ulogu u predstavi 'E moj Pinokio' Dražena Ferenčine koji je i redatelj, a u izvedbi Gradskog kazališta mladih u Splitu.

Svečana dodjela nagrada 17. Festivala glumca za koji je predstave izabrao ovogodišnji izbornik Ivo Gregurević, a kojom će Festival i završit, održat će se večeras u Hrvatskom domu u Vukovaru.