Kazalište KAZALIŠTE SLIJEPIH U MSU-U

Dogme i bogohulnosti u predstavi 'Crkva'

  • Autor: tportal.hr
  • 12.5.2010 14:13:57
  • 12.5.2010 13:33:50

Predstava 'Crkva' nastala u suradnji kazališta slijepih Novi život, redatelja Saše Božića te Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu, bit će premijerno izvedena 21. svibnja u dvorani Gorgona

Predstava 'Crkva' nastala je kao slobodna adaptacija novoga komada trenutačno jedne od najzanimljivijih kazališnih autorica njujorške kazališne scene Young Jean Lee. Tekst se smatra autoričinim najradikalnijim dramaturškim eksperimentom. 'Crkva' tematizira moć govorništva, ne opterećujući se religioznim dubiozama, ali računajući s njima kao potencijalnim značenjskim reperima.

Činjenica da propovijedi i plesne točke izvode slijepi izvođači poigrava se unutarnjom simbolikom kršćanstva (duhovna sljepoća, vjernici koji progledaju u susretu s božanskom svjetlošću); propitujući u izvedbi institucionalne dogme i bogohulnosti, stoji u najavi djela.

Predstavu izvode glumci kazališta slijepih Novi život, a redatelj je Saša Božić. Premijera je na rasporedu 21, a reprizne izvedbe 22, 26, 27, 28. i 29. svibnja u 19.30. Predstava će biti izvedena i na Eurokazu 6. lipnja u 20 sati.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još