Kazalište PROJEKT 'BONES'

Hommage za dvije bakice u ZPC-u

  • Autor: tportal.hr
  • 13.4.2010 17:01:53
  • 13.4.2010 15:44:32

U Zagrebačkom plesnom centru 16. travnja bit će izveden interdisciplinarni projekt 'Bones' autorica Sanje Tropp Frühwald i Jule Flierl

'Jedna švelja i jedna tkalja, dvije žene iz Hrvatske i Njemačke te njihove unuke, dvije koreografkinje i izvedbene umjetnice, kroz projekt 'Bones' otvaraju diskusiju o novim mogućnostima jednog odnosa, intencijama same izvedbe, tjelesnim identitetima i nasljedstvu te o načinima tretiranja izvedbenog, ali i tijela koje se glasa', rečeno je u najavi predstave.

Dvije bake čije se životne priče vežu kroz pripadnost generaciji koja je proživjela velike promjene 20. stoljeća: fašizam, socijalizam, a sada osjećaju propast kapitalizma titraju prostorom u oblicima svjetla, otvarajući dijalog s izvođačicama, svojim unukama.

Kroz projekt 'Bones' otvara se diskusija o novim mogućnostima jednog odnosa, intencijama same izvedbe, tjelesnim identitetima i nasljedstvu, te o načinima tretiranja izvedbenog i tijela koje se glasa. U centru istraživanja su specifična tijela četiriju protagonistica, a tijekom procesa izmjenjuju se romantizirane slike bakica s tjelesnim realitetima starenja, ženstvenosti, požrtvovnosti, ljubavi, identifikacije, bolesti i suočavanja sa smrću.

Umjetnički projekt Sanje Tropp Frühwald i Jule Flierl inspiriran je radom Renea Magrittea. Nakon zagrebačke, slijede austrijska premijera 22. travnja u Salzburgu te četiri izvedbe u Berlinu, s njemačkom premijerom 23. travnja i izvedbom na festivalu Tanz! Heilbronn u Kammerspiele u Heilbronnu.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još