Kazalište KRUNA SEZONE

U srijedu praizvedba 'Hamleta' u Splitu

  • Autor: Hina
  • 2.4.2010 17:19:02
  • 2.4.2010 17:04:46

U srijedu, 7. ožujka, u splitskom HNK bit će premijerno izvedena Shakespeareova tragedija 'Hamlet', kapitalno djelo svjetske dramske literature, u režiji Aleksandra Ogarjova

U naslovnoj ulozi je Mijo Jurišić, a u ostalim ulogama glume Ante Čedo Martinić, Ksenija Prohaska, Frane Perišin, Trpimir Jurkić, Anastasija Jankovska i drugi. Scenografkinja i kostimografkinja je Vera Martinova, redatelj videomaterijala Dan Oki, a scensku glazbu je odabrao redatelj.

'Za mene 'Hamlet' nije priča o mržnji ili osveti, to je priča bez presedana, priča o nevidljivoj, nadljudskoj ljubavi. Ljubav danskog kraljevića prema ocu usporediva je sa svemirskim konceptom ljubavi prema ocu. Hamletova je ljubav oprečna kršćanskoj ljubavi. Ona nije stvaralačka, ona donosi pogibelj njegovim bližnjima i svima koje voli. Mi pričamo o tome da ljubav može biti i razorna, da može donijeti i potpuno uništenje', kazao je redatelj Aleksandar Ogarjov.

Ravnateljica splitske Drame Dubravka Lampalov rekla je kako je 'Hamlet' kruna ovosezonske dramske produkcije te kako će glazbeno kazalište ravnopravno nastupati s dramskim.

'Za predstavu je zanimanje veliko, a ja sam ponosan na svu tu mladost koja sudjeluje u njoj. Uspostavili smo dobar kontakt s redateljem i mogu kazati da sam gotovo siguran kako ćemo dobiti hrabru, zaigranu i veselu predstavu', kazao je intendant HNK Milan Štrljić.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još