Kazalište PREDSTAVA IVANE SAJKO

Ljubavna priča bez glumaca u ZKM-u

  • Autor: S. F.
  • 26.2.2010 16:33:08
  • 26.2.2010 15:36:23

'Rose is a rose is a rose is a rose' naziv je novoga kazališnog projekta autorice i redateljice Ivane Sajko, koji nastaje u koprodukciji Zagrebačkog kazališta mladih i Istarskog narodnog kazališta

Dramski tekst 'Rose is a rose is a rose is a rose' praizveden je na festivalu Steirischer Herbst u Grazu 2008., a hrvatska premijera odigrat će se 9. ožujka u ZKM-u.

'Rose is a rose is a rose is a rose' ljubavna je priča koja se dešava u noći kada na ulicama predgrađa izbija frka. Prvotno zamišljena kao glazbena partitura, ova je drama dobila i svoju koncertnu inačicu. Na sceni nema glumaca, već autorica sama izvodi tekst zauzimajući istovremeno poziciju spisateljice u trenutku pisanja, poziciju glumice koja izvodi napisani tekst te poziciju lika u vlastitom tekstu. U predstavi sudjeluju i rock glazbenici Vedran Peternel, Alen Sinkauz, Nenad Sinkauz i Krešimir Pauk koji su za ovu dramsku partituru skladali originalnu glazbu. Autor pokretnih slika je Simon Bogojević Narath. Naslov predstave slavna je rečenica pjesme 'Sacred Emily' američke pjesnikinje i književnice Gertrude Stein.

Ivana Sajko najprevođenija je hrvatska dramatičarka u svijetu. Dobitnica je više nagrada za dramsku književnost, a drame su joj postavljene u kazalištu i na radiju diljem svijeta.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Promocija
Pročitaj više