KAZALIŠTE U NJEMAČKOJ

Cijene karata po želji publike

01.02.2010 u 15:23

Bionic
Reading

Kazalište Thalia iz Hamburga, jedna od najvažnijih njemačkih pozornica, nudi gledateljima da za ulaznice na neku od predstava kazališta plate koliko sami procijene ili žele, objavljeno je iz kazališta u ponedjeljak.

Za predstavu "Nathan Mudri" njemačkog dramatičara Gottholda Ephraima Lessinga (1729-1781), koja se izvodi 4. veljače, Thalia prepušta svakoj osobi koja želi rezervirati sjedalo da sama odredi njegovu cijenu.

"Ideja je da se upitamo koliko nam vrijedi kultura te svatko može platiti koliko želi za ulaznicu. U teoriji, sasvim je moguće dobiti mjesto za nula eura", objasnila je glasnogovornica kazališta Claudia Bestenbostel.

U praksi nitko nije došao dotle i mnogi pitaju koliko bi inače stajala ulaznica prije nego sami izgovore cijenu. Jedan je redoviti posjetitelj platio svoje mjesto čak 180 eura.

No prosječna cijena ustanovljena za 417 već prodanih mjesta na 1000 sjedala u dvorani, iznosi 13,11 eura po mjestu što ne odstupa bitno od uobičajenih cijena koje kazalište naplaćuje za svoje ulaznice, istaknuo je Peter Samann, zadužen za blagajnu.