PREDSTAVA 'PASJE GODINE'

Umirovljenici stižu na kazališne daske

29.01.2010 u 12:15

Bionic
Reading

Kazališna udruga KUFER u suradnji s Domom umirovljenika Centar poziva vas na predstavu 'Pasje godine' u režiji Borne Armaninija. Pretpremijera predstave je 4. veljače 2010. godine u 20 sati, a svečana premijera 5. veljače u 20 sati u Centru za kulturu Trešnjavka

'Pasje godine' je predstava o životu i prolaznosti. Bez obzira koliko imamo godina, skloni smo razmišljati da je starost negdje daleko i da imamo vremena. Je li to doista tako i hoće li nas starost samo odjednom zateći, iz vlastitog iskustva reći će nam petero stanara Doma umirovljenika Centar koji kroz scensku igru govore o svom životu prije dolaska u dom, upoznaju nas s razmišljanjima o prolaznosti, smrti, smirenosti i prijateljstvu.

Uz stanare Zoru Vlahović Jurić, Franju Premužića, Barbaru Kovačec Bokonić, Zrinku Jeričević, Miru Šiljak sudjeluju i glumci Anamarija Bokor i Drago Utješanović koji se pojavljuju kao kostimirani likovi iz okružja stanara.

Glumci također sudjeluju kao pripovjedači–komentatori prenoseći vlastite impresije na izrečene misli.

Predstava je nastala zajedničkim radom redatelja, dramaturga, glumaca i stanara, propitujući njihova iskustva. Osluškujući sve izrečeno i neizrečeno željelo se približiti životu starijih osoba, njihovom iskustvu i pogledu na svijet te sve to pretvoriti u scensku igru. Na prvi pogled starije osobe nalikuju jedna drugoj jer imaju puno toga zajedničkog te donose osjećaj prolaznosti. Kroz improvizacije i rad sa svakim pojedinačno njihove priče postale su vrlo žive i bez obzira je li im život bio težak ili nije, oni su ponosni na njega i na činjenicu da su sve preživjeli.