TRI PREMIJERE

Iluzija, radnici i 'Carstvo radosti' u Teatru &TD

08.01.2009 u 11:00

Bionic
Reading

Teatar &TD u prvom mjesecu nove godine donosi čak tri kazališne premijere

Premijera predstave 'Karusel - tamo gdje tu je', autora i izvođača Darka Japelja i Silvie Marchig odigrat će se 8. siječnja. Predstava donosi iluziju putovanja, uvijek istog početka i uvijek s istim ishodom, u kojoj prestaje biti važno razlikovati iluziju od realnoga, najavljuju iz &TD-a. Reprizne izvedbe na rasporedu su 9. i 10. siječnja u 20 sati.

Osim 'Karusela', na daskama Teatra &TD zaigrat će i predstava '1 siromašan i jedna 0', zakazana za 14. siječnja u 20 sati. Praizvedena je u listopadu 2008. na Štajerskoj jeseni u Grazu, a nadahnuta je djelima Augusta i Loisa Lumièrea, Samuela Becketta, Vlade Kristla, Jean-Luca Godarda i Haruna Farockija. U predstavi '1 siromašan i jedna 0' vraćamo se na prizorište prvog filma – 'Izlazak radnika iz tvornice Lumière' - na tvornička vrata. Kako najavljuju iz &TD-a djelo 'preispituje različite načine napuštanja rada, pitajući se: što se događa kada nas savlada umor, a što kada rada ponestane, kada se tvornica zatvori, radnici uđu u štrajk ili postanu nezaposleni'. Režiju potpisuju Tomislav Medek i Sergej Pristaš, a izvode je Pravdan Devlahović, Ivana Ivković, Aleksandra Janeva Imfeld, Ana Kreitmeyer, Tomislav Medak, Goran Sergej Pristaš, Nikolina Pristaš i Zrinka Užbinec. Osim premijere, predstava će biti izvedena 15, 16. i 17. siječnja u 20 sati.

Treća po redu je premijerna izvedba predstave 'Carstvo radosti' koja je na rasporedu 24. siječnja u 19 sati. Režiju potpisuje Miran Kurspahić, dramaturgiju Rona Žulj, a u predstavi igraju Dora Bošnjak, Zrinka Kušević, Nataša Dangubić, Sven Jakir, Nikša Marinović, Dino Škare i Dean Krivačić.