Kazalište ZAGREBAČKI PLESNI CENTAR

Premijera 'Težišta' 16. siječnja

  • Autor: S. F.
  • 7.1.2010 14:23:18
  • 7.1.2010 11:58:54

Predstava 'Težišta' koreografkinje Andreje Široki, realizirana u koprodukciji sa Zagrebačkim plesnim ansamblom, bit će premijerno izvedena 16. siječnja u Zagrebačkom plesnom centru, s početkom u 20 sati

Uzimajući kao početnu točku za stvaranje formalnih aspekata izvedbe ideju o tjelesnim meridijanima, 'Težišta' koreografski funkcioniraju kao sklop obrazaca čija transformacija ovisi o subjektivnom pristupu tri izvođačice prema zadanom materijalu. Preispitujući situaciju izvedbenog okvira kao mjesta intimizacije kazališnog subjekta, izvođačice indirektno traže težište suočavanja s vlastitom tjelesnom ekspresijom te osobnim, rodno-spolnim i socijalnim identitetom, koji je mjesto koliko tjeskobe i latentnih strahova, toliko i lateralnog djelovanja i introspekcije. Predstavu izvode Ana Jurić, Maja Marjančić i Martina Nevistić.

Koreografkinja i plesačica Andreja Široki, nakon samostalnih projekata 'Mojih 5 minuta slave' i 'U traganju za izgubljenim vremenom', 2008. realizirala je svoj prvi cjelovečernji rad pod nazivom 'Kartografija u Gliptoteci HAZU', u suradnji s plesačicom Majom Marjančić i dramaturgom Sašom Božićem. 'Težišta' su njezin drugi cjelovečernji rad. Članica je Zagrebačkog plesnog ansambla i osnivačica Centra za ples i umjetničko istraživanje.

Pretpremijera će biti održana 15. siječnja u Zagrebačkom plesnom centru s početkom u 20 sati.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još