'LJEPOTICA IZ LEENANEA'

Srpsko narodno pozorište u Gavelli

24.12.2009 u 11:33

Bionic
Reading

U utorak, 29. prosinca, u 19.30 sati u Gradskom dramskom kazalištu Gavella gostuje Srpsko narodno pozorište iz Novog Sada s predstavom Martina McDonagha 'Ljepotica iz Leenanea' u režiji Borisa Isakovića

Pisac Martin McDonagh kojega, iako je rođen u Londonu, mnogi smatraju najznačajnijim irskim piscem autor je teksta 'Ljepotica iz Leenanea'. Istoimena predstava je primila mnogobrojna priznanja, između ostalih i nagradu kritike - Tony Award Critics. Ovim komadom McDonagh donosi priču inspiriranu irskim selom i užasom ostanka daleko od 'velikog svijeta'.

U predstavi redatelja Borisa Isakovića igraju Jasna Đuričić, Ksenija Martinov-Pavlović i Marko Savić, dramaturg je Aleksandar Milosavljević, scenograf Geroslav Zarić, a kostimografkinja Marina Sremac. Predstava se održava uz potporu Srpskog narodnog vijeća i Vijeća srpske nacionalne manjine s kojima je kazalište Gavella u veljači ove godine potpisalo sporazum kojim predstavnici srpske nacionalne manjine u Republici Hrvatskoj značajno participiraju u troškovima gostovanja predstava iz Srbije.