BANDIĆ O KOMEDIJI

'Koliko znam, za ravnatelja će biti izabran najbolji čovjek'

16.01.2017 u 16:19

Bionic
Reading

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u ponedjeljak je rekao da će, koliko on zna, za ravnatelja zagrebačkog Gradskog kazališta Komedija biti izabran najbolji čovjek, te da sve treba pustiti proceduri i vremenu

Bandić nije htio komentirati tvrdnje novinara da navodno svih pet članova Kazališnog vijeća podržava kandidata Krešimira Batinića, dok se v.d. ravnatelja Adam Končić pokušava političkim vezama održati na poziciji.

'Ja koliko znam, u Komediji će biti izabran najbolji čovjek. A sve pustimo proceduri i vremenu. A kolegu Lovrića pitajte za detalje', odgovorio je zagrebački gradonačelnik u paviljonu 12 Zagrebačkog velesajma gdje je obišao budući prostor Tehnološkog parka.

Gradsko kazalište Komedija natječaj za ravnatelja raspisalo je 21. listopada prošle godine. Na natječaj je pristiglo pet prijava, a krajnji zakonski rok za imenovanje ravnatelja toga kazališta je početak 2017. godine.

Riječ je ponovljenom natječaju nakon što je natječaj raspisan u svibnju poništen.

Na ponovljeni natječaj javili su se Krešimir Batinić, Morana Foretić, Marko Juraga, Adam Končić i Damir Lončar.

Kazališno vijeće, u kojemu su Ivica Prlender, Dorica Nikolić, Katarina Krpan, Mirta Balog i Ronald Žlabur prijave su otvorili na sjednici 28. studenoga te su utvrdili da svi kandidati zadovoljavaju propisane uvjete i da su dostavili svu potrebnu dokumentaciju.

Prvi natječaj za ravnatelja raspisan je u svibnju prošle godine, nakon što je u ožujku na sjednici zagrebačke Gradske skupštine razriješen dugogodišnji ravnatelj kazališta Komedije Niko Pavlović jer Kazališno vijeće nije prihvatilo njegovo financijsko izvješće o poslovanju za 2015. i financijski plan. Kao v.d. ravnatelja postavljen je Adam Končić