FESTIVAL U DUBROVNIKU

Ruždjak Podolski i Repušić pomoćnici intendanta 'Igara'

25.11.2009 u 12:52

Bionic
Reading

Ministar kulture Božo Biškupić imenovao je kazališnu redateljicu Doru Ruždjak Podolski pomoćnicom intendanta za dramski program Dubrovačkih ljetnih igara, a dirigenta Ivana Repušića pomoćnikom intendanta za glazbeni program Dubrovačkih ljetnih igara

Ministarstvo kulture, u priopćenju, navodi da je na prijedlog intendanta Dubrovačkih ljetnih igara Ivice Prlendera i Vijeća Dubrovačkih ljetnih igara, ministar prihvatio imenovanje Ruždjak Podolski kao pomoćnice intendanta za dramski program i Repušića kao pomoćnika intendanta za glazbeni program.

Kazališna redateljica Dora Ruždjak Podolski režirala je više od 40 opernih i dramskih djela u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu, Splitu i Osijeku, na Dubrovačkim ljetnim igrama, u Komediji, Trešnji i drugim kazalištima.

Godine 2002. postavlja operu 'Nikola Šubić Zrinjski' u Missisauga Operi u Torontu, a 2007. 'Chicago' u St. Petersburgu. Dobitnica je Nagrade hrvatskog glumišta te Nagrade na međunarodnom 'Naj, naj, naj' festivalu. Autorica je i zbirke pjesama 'Šetač', za koju je nagrađena Nagradom 'Goran' za mlade pjesnike.

Ivan Repušić jedan je od najdarovitijih dirigenata mlađe generacije, a dirigirao je gotovo svim hrvatskim i brojnim renomiranim svjetskim orkestrima.

Od 2006. do 2008. obnašao je dužnost ravnatelja Opere HNK Split. Dobitnik je Nagrade Zagrebačke filharmonije i PBZ American Expressa za najboljeg mladog glazbenika, Dekanove nagrade, Nagrade Hrvatskog glazbenog zavoda, Nagrade Judita, Nagrade Orlando, Nagrade hrvatskog glumišta te Nagrade Grada Zadra. Od 2005. je šef-dirigent Zadarskog komornog orkestra i docent na Umjetničkoj akademiji Sveučilišta u Splitu.