OVAJ PETAK

Kazalište Trešnja održava premijeru 'Eka Eka'

19.10.2016 u 20:16

'Eko Eko' u Gradskom kazalištu Trešnja

Izvor: Promo fotografije / Autor: Kazalište Trešnja

Bionic
Reading

U petak 21. listopada u 19 sati će se u GK-u Trešnja održati premijera predstave 'Eko Eko' u režiji Radovana Ruždjaka

Gradsko kazalište Trešnja u petak će 21. listopada u 19 sati održati premijeru predstave 'Eko Eko'. U predstavi sudjeluju Tena Jeić Gajski, Sanja Hrenar, Aleksandra Naumov, Karla Brbić, Matija Čigir, Krunoslav Klabučar, Hrvoje Barišić, Tvrtko Jurić, Jure Radnić te mnogi drugi, a režira je Radovan Ruždjak.

Predstava je nastala prema legendarnom romanu Hrvoja Hitreca 'Eko Eko', koji je odgojio generacije djece i usadio im ljubav prema ekologiji. Priča je to o simpatičnom svemircu Eku koji uz pomoć hrabre zemaljske djece uspije spasiti svoju sestru Eku i jedan planet od zaraze i smrada. Danas je ova priča jednako suvremena te su nam lekcije o hrabrosti, ekologiji i prijateljstvu još potrebne.


Cijela je predstava rađena kao svojevrsni hommage osamdesetima, kada je prvi put igrana na sceni GK Trešnja i doživjela oko 400 izvedbi. Tako da će se i današnja djeca moći upoznati s analognom tehnologijom i duhom osamdesetih.

Radovanu Ruždjaku ovo je treća režija, a nakon predstava 'Jabuka' i 'Neispričana bajka' surađuje s ansamblom od dvadesetak glumaca te velikim autorskim timom respektabilnih umjetnika - Barbara Bourek (kostimografkinja), Igor Pauška (scenograf), Vesna Kolarec (oblikovanje svjetla), Damir Klemenić (suradnik za pokret) i Dejan Gotić (digitalne projekcije). Rezultat suradnje je tehnički zahtjevna, obogaćena projekcijama i neočekivanim rješenjima te vizualno i glumački snažna predstava. Autorsku glazbu koja se uživo izvodi na svakoj predstavi potpisuju ansambl predstave i Hrvoje Petek.