PREMIJERNA IZVEDBA

Ulysses prošetao gledatelje Brijunima i Shakespearovim djelima

29.07.2016 u 11:42

  • +24

Na Malom Brijunu izvedena premijera predstave Shakespeare ljetne noći - varijacije

Izvor: Cropix / Autor: Goran Sebelić

Bionic
Reading

U koprodukciji kazališta 'Ulysses' i Muzičke akademije u četvrtak navečer na Malom Brijunu premijerno je izvedena predstava 'Shakespeare ljetne noći – varijacije' u režiji Lenke Udovički kojom je kazalište Ulysses obilježio 400. obljetnicu smrti Williama Shakespeara

U predstavi su među ostalim glumili Radko Polič, Katarina Bistrović-Darvaš i Maja Posavec te studenti Glume i medija Sveučilišta u Rijeci i Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu.

Budući da je ova godina posvećena Shakespearu, predstava je provela gledatelje kroz odabrane motive kraljevskih kronika, tragedija ali i mitskih scena ljubavnika te poetsku snagu Shekespearovih soneta.

Predstava 'Shakespeare ljetne noći – varijacije' bila je zapravo šetnja Shakespearovim djelima i doslovno i metaforički, a održana je na nekoliko lokacija te su u njoj, kako je istaknula dramaturginja Željka Udovičić Pleština riječ, pokret i glazba jednakopravno zastupljeni, vodeći posjetitelje kroz 'dramaturšku strukturu'.

Autor glazbe je Nigel Osborne, koreograf Staša Zurovac, kostimografkinja Bjanka Adžić Ursulov, a za dizajn zvuka zaslužan je Davor Rocco.

Predstavu se u redovitom programu može još pogledati 29., 30. i 31. srpnja.