Kazalište 'PRODANA NEVJESTA'

Izvedena besplatna opera za Splićane

  • Autor: tportal.hr
  • 13.11.2009 12:29:51
  • 13.11.2009 11:14:01

U sklopu višegodišnje tradicije sponzoriranja hrvatskih narodnih kazališta, T-Hrvatski Telekom poklonio je Splićanima izvedbu operne predstave 'Prodana nevjesta'

Predstava 'Prodana nevjesta' Bedřicha Smetane u režiji Karle Staubertove i pod dirigentskom palicom Ive Lipanovića izvedena je 12. studenoga u splitskom HNK-u.

tportal.hr
Almira Osmanović u splitskom HNK-u
Uz mnogobrojne Splićane, u besplatnoj izvedbi uživali su Almira Osmanović, ravnateljica baleta HNK Split, operne dive Cynthia Hansell Bakić i Nelli Manuilenko, modni kreatori Marija i Jurica Pirić te kreatorica i poduzetnica Neda Makjanić Kunić.

'Prodana nevjesta' komična je opera posvećena slavlju iskrene ljubavi koja pokazuje da moć koja proizlazi iz bogatstva nije dostatna prepreka iskrenim osjećajima. Kombinacija slavenskog melosa i nježnih arija zaljubljenih te humora, živopisnih likova i vedrih zborskih brojeva to je djelo svrstala među najomiljenije opere izvođene u svim opernim kućama svijeta, uključujući i najveće, poput Metropolitana u New Yorku ili Kraljevske opere Covent Garden u Londonu.

'Prodana nevjesta' bit će izvedena i 14., 16., 18. te 20. studenoga u HNK-u Split.

 

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još