NOVO U GAVELLI

Zavirili smo na probu predstave 'Filumena Marturano'

29.04.2016 u 15:14

  • +4

Proba predstave 'Filumena Marturano'

Izvor: Promo fotografije / Autor: Jasenko Rasol

Bionic
Reading

U Gradskom dramskom kazalištu Gavella pripremaju novu predstavu, dramsku komediju 'Filumena Marturano' talijanskog dramatičara i filozofa Eduarda De Filippa. Središnji lik predstave, ženu 'čija dvojnost karaktera zbunjuje i opčinjuje', utjelovit će Anja Šovagović Despot, a našoj fotogaleriji pogledajte djelić atmosfere s probe

Rasnu melodramu jedne od ključnih osobnosti talijanskog teatra 20. stoljeća na daske Gavelle postavlja istaknuti kazališni redatelj Dražen Ferenčina. Tekst napisan 1946., osim samog autora De Filippa, režirali su i Vittorio de Sica, Franco Zeffirelli, Laurence Olivier i mnogi drugi, a u ulozi Filumene na daskama i na platnu našle su se mnoge velike glumice, od kojih je najzapaženija filmska interpretacija Sofije Loren u 'Braku na talijanski način'.

U naslovnoj ulozi grešnice i pokajnice, divlje i nježne, strastvene i ranjive Filumene, koja izmiče klasičnom poimanju 'moralnog', naći će se Anja Šovagović Despot, a osim nje tu su još i Dražen Kühn u ulozi Domenica Soriana, Zoran Gogić kao Alfredo Amoroso, Perica Martinović kao Rosalia Solimene, Anja Đurinović kao Diana, Natalija Đorđević u ulozi sobarice Lucije, Nenad Cvetko kao Umberto, Amar Bukvić kao Riccardo, Nikola Baće kao Michele, Đorđe Kukuljica kao odvjetnik Nocella i Ivan Grčić kao svećenik.

Premijera predstave je u subotu, 7. svibnja, u 19.30 sati.