Kazalište POČETAK REDOVITOG PROGRAMA

Horor i vječna pitanja u Zagrebačkom plesnom centru

  • Autor: S. F.
  • 5.11.2009 14:08:52
  • 5.11.2009 11:47:21

Premijera predstave 'Monster Tamer', 'Plesna improvizacija s likovnim umjetnikom Duškom Šiblom' i predstava 'BoNeT' započinju redoviti večernji program nedavno otvorenog Zagrebačkog plesnog centra

Večernji program u Zagrebačkom plesnom centru započinje u duhu horora, premijernom izvedbom predstave 'Monster Tamer'. Predstava je nastala u sklopu europskog projekta Dance Exploration Beyond Front@, kao rezultat dvotjedne suradnje koreografa i plesača iz Austrije, Hrvatske, Slovenije i Mađarske. Austrijska koreografkinja i plesačica Stephanie Cumming, slovenska koreografkinja i plesačica Maja Delak, mađarski koreograf Gerzson Péter Kovács i predstavnica domaćih snaga Mirjana Preis okupili su se oko zajedničke teme – straha. Hrvatska premijera projekta na programu je 7. studenoga u 20 sati, a prisustvovat će joj dvoje od četvero autora – Mirjana Preis i Gerzson Péter Kovács.

Zagrebački plesni centar
'Plesna improvizacija s likovnim umjetnikom Duškom Šiblom'
Kao svojevrsna najava njegove velike izložbe u Muzeju Mimara (10. studenoga) na programu je 'Plesna improvizacija s likovnim umjetnikom Duškom Šiblom', 9. studenoga u 20 sati. Istovremeno i reinterpretacija i demistifikacija procesa nastanka slike u samoći ateljea, ovo je projekt kakav je Duško Šibl uz izniman uspjeh prvi put realizirao lani u sklopu programa Grada Liverpoola kao Europske prijestolnice kulture. Za specifičnost zagrebačke 'plesne improvizacije' pobrinut će se koreografkinja Irma Omerzo i plesači Studija za suvremeni ples uz glazbu Bojana Gagića.

Autori Maša Kolar, Zoran Marković i Vladimir Končar na daske postavljaju 'BoNet' – tri minijature koje poput svakodnevnih mini doza ljubavi, vremena, novca, užitka, strasti i strpljenja  postavljaju pitanje što nam zapravo nedostaje. Izvedbe su na rasporedu 11. i 12. studenoga u 20 sati.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još