DODJELJENE NAGRADE

Naj, naj, naj predstava je 'Na Noinoj barci u 8'

23.03.2016 u 18:59

Bionic
Reading

Predstava 'Na Noinoj barci u 8' u režiji Roberta Waltla i koprodukciji Mini teatra iz Ljubljane i Prešernovog gledališča Kranj proglašena je najboljom predstavom u cjelini ovogodišnjeg Naj, naj, naj festivala, čije je 16. izdanje u zagrebačkom Gradskom kazalištu Žar ptici od 18. do 23. ožujka prikazalo devet dječjih predstava iz zemlje i pet iz inozemstva

Takvu je odluku, nakon 14 odgledanih predstava u konkurenciji, donio žiri koji su činili dramska umjetnica Helena Buljan, kazališna kritičarka Bojana Radović, dramska umjetnica Kostadinka Velikovska, kazališna kritičarka Mia Mitrović i redatelj Saša Božić, priopćeno je iz Žar ptice.

Nagrade Zlatne Žar ptice dodjeljuju se u deset kategorija, a nagrada za najbolju režiju dodijeljena je Milanu Trencu za predstavu 'Emil i detektivi' u izvedbi Zagrebačkog kazališta mladih (ZKM).

Zlatnu Žar pticu za najbolju glumicu festivala dobila je Amanda Prenkaj za ulogu Pinokija u predstavi 'Pinokio' u izvedbi Gradskog kazališta Žar ptice, a predstava je odnijela i nagradu za najbolju kostimografiju Nevenu Mihiću.

Najboljim glumcem proglašen je Damir Klemenić za uloge u predstavi 'Neispričana bajka' u izvedbi Gradskog kazališta Scena 'Gorica'.

Nagrada za najbolju sporednu žensku ulogu dodijeljena je Mariji Šegvić za uloge u predstavi 'Princeza u svinjar' Kazališta Smješko, dok je nagradu za najbolju sporednu mušku ulogu odnio Marko Hergešić za ulogu u predstavi 'Ne, ti ne! Ili O Drukčijatosti' Kazališta Male scene.

Nagrada za najbolji vizualni dojam pripala je Državnom lutkarskom kazalištu Sliven iz Bugarske za predstavu 'Kresivo', Zlatnu Žar pticu za najbolju scenografiju dobio je Miljenko Sekulić za predstavu 'Postolar i vrag' zagrebačkog Gradskog kazališta Trešnje, dok je nagrada za najbolju glazbu dodijeljena Mateju Meštroviću za predstavu 'Dinosauri' u izvedbi Kazališta slijepih i slabovidnih Novi život.