ODLAZAK U MIROVINU

Marija Sekelez uz ovacije napustila Žar pticu

14.03.2016 u 16:21

Bionic
Reading

Za Gradsko kazalište Žar ptica i za sve uzvanike na premijeri predstave 'Bajka o Žar ptici' u režiji Ivice Boban, subotnja večer bila je posebna i veoma dojmljiva. Obilježila ju je scenski veličanstvena predstava i emotivni rastanak ravnateljice Marije Sekelez koja se ispraćena ovacijama na sceni, oprostila od svoje publike, suradnika i prijatelja, pred odlazak u mirovinu

Glumci Berislav Tomičić, Ivan Čuić, Matija Šakoronja, Mateo Videk, Ivana Boban, Zoran Pribičević, Ante Krstulović Ana Marija Vrdoljak, Gorana Marin Romano Nikolić i Vini Jurčić, kroz priču iz dalekog kraljevstva u kojem je stari kralj naredio svojim sinovima da pronađu prekrasnu pticu zlatnog perja koja je odletjela iz njihova vrta - djeci su otkrili zašto je Žar ptica simbol ljubavi, dobrote i ponovnog rađanja.

Prepoznati Žar pticu u sebi samome tajna je svakog uspjeha i ostvarenja. Ravnateljica Marija Sekelez, svoju je Žar pticu, bez sumnje odavno prepoznala u sebi. Ona ju je kroz 16 uspješnih godina ravnateljstva, i to baš u istoimenom kazalištu, svakom novom predstavom a bilo ih je 59, vizionarski vodila naprijed.


Gradsko kazalište Žar ptica u svom je mandatu s 85 osvojenih nagrada, od kojih 5 Nagrada hrvatskog glumišta za najbolju dječju predstavu, gostovanjima u više od 25 zemalja od Venezuele do Mongolije..i s preko 750000 gledatelja - Marija Sekelez je učinila prepoznatljivim u Hrvatskoj i Europi.

Jednako tako kroz međunarodni dječji Naj,naj,naj festival, koji je osnovala, GK Žar ptica je i ugostilo brojna dječja kazališta počevši od susjednih europskih zemalja pa do kazališta iz dalekog Japana, Jakutske i Južne Koreje. Pred nama je 16. i posljednje izdanje Naj,naj,naj festivala iza kojeg će ravnateljica neizbrisivog traga svoje kazalište Žar ptica prepustiti novom ravnatelju Dragi Utješanoviću