EVA ILLOUZ

Sociologinja specijalizirana za ljubav gošća Filozofskog teatra

02.02.2016 u 12:15

Bionic
Reading

Ako ste sretno zaljubljeni, čak i ako ste nesretno zaljubljeni, ako još uvijek vjerujete u ljubav, čak ako ste i razočarani, ima li što bolje nego večer uoči Valentinova provesti u Hrvatskome narodnom kazalištu u Zagrebu? Naime, nova je gošća Filozofskog teatra Eva Illouz, jedna od najznačajnijih sociologinja današnjice koja se specijalizirala upravo za ljubavne odnose u kapitalizmu

Godine 2009. vodeće njemačke dnevne novine svrstale su je među najznačajnije mislioce 21. stoljeća odnosno proglasile je jednom od 12 mislilaca koji utiru put budućnosti.

Eva Illouz rođena je u Fesu u Maroku, a veći dio svojega života provela je u Francuskoj. Gostujuća je profesorica na Sveučilištima Northwestern i Princeton, École des hautes études en sciences sociale u Parizu i Wissenschaftskolleg u Berlinu. Redovita je profesorica na Hebrejskome sveučilištu u Jeruzalemu, a od 2006. prva je žena predsjednica prestižne Akademije vizualnih umjetnosti i dizajna Bezalel u Jeruzalemu.

Autorica je nekoliko svjetskih uspješnica prevedenih na 15 jezika, a uz njezino prvo gostovanje u Hrvatskoj izdavačka kuća Planetopija objavljuje čak dvije njezine knjige: 'Hladna intimnost: Kako smo stvorili emocionalni kapitalizam' i 'Hard-core romansa: Pedeset nijansi sive, bestseleri i društvo'.

Poslije razgovora koji će s njome voditi Srećko Horvat, pridružite se na čaši šampanjca te u zagrebačkome Hrvatskom narodnom kazalištu dočekajte Dan zaljubljenih!