NAGRADNJAČE

Osvojite ulaznice za predstavu 'Bella figura' u zagrebačkom HNK!

11.01.2016 u 10:09

Bionic
Reading

Nakon praizvedbe u berlinskom Schaubühneu u travnju 2015., zagrebački HNK drugo je kazalište na svijetu što je postavilo dramu ‘Bella figura’ renomirane francuske spisateljice Yasmine Reze

Režiju potpisuje Boris Liješević, a glume Lana Barić, Milan Pleština, Olga Pakalović, Dušan Bućan te Ksenija Marinković kojoj je ovo prva uloga kao članici ansambla HNK.

Ova duhovita i zabavna predstava, označila je u studenom i širenje izvedbi HNK na nove prostore ove kazališne kuće – naime, predstava se izvodi u Velikoj pokusnoj dvorani nakon trideset godina. Velika pokusna dvorana nalazi se na samom vrhu zgrade i tijekom dana koristi se za probe opere, orkestra i dramskih predstava.

'Bella figura' je Rezin najnoviji tekst, a nastao je prema narudžbi Thomasa Ostermeiera, uz praizvedbu u njegovoj režiji u travnju u Berlinu. Nepodudarnost između stvarnoga opažanja i doživljaja neke osobe karakteristična je tema koja se ponavlja gotovo u svim komadima Yasmine Reze, kao i gubitak kontrole nad događajima koji onda tako intenziviraju i ističu tu nepodudarnost. Istraživanje onoga što se nalazi iza pojavnosti donekle i afirmira laž kao način života, ali Yasmina Reza ne odnosi se prema svojim licima kritički, ona samo promatra i tako ukazuje na paradokse i slabosti suvremenoga življenja. Gotovo Čehovljanskom ravnodušnošću Reza ispisuje ljudsko trajanje obilježeno mnogim nesavršenostima, a prekomjernošću izraza i kontrastom onoga što se govori i onoga što se vidi postiže komični efekt premda zaplet zapravo i nije smiješan.

Dobitnici ulaznica za predstavu 'Bella figura' u zagrebačkom HNK:

Po 2 ulaznice za termin 12. siječnja osvojili su Sonja Pasarić i Goran Zrnčić iz Zagreba.
Po 2 ulaznice za termin 14. siječnja osvojili su Jasmina Muraja iz Zagreba i Željko Dragović iz Sesveta.
Po 2 ulaznice za termin 18. siječnja osvojili su Lovorka Sačarić iz Bestovja i Jadranka Krsnik iz Zagreba.

O preuzimanju nagrada dobitnici će biti obaviješteni putem e-maila.