U ZAGREBU I SISKU

Predstava 'Rasplitanje' suočava s osobnom i kolektivnom odgovornošću

24.11.2015 u 10:34

Bionic
Reading

Umjetnička organizacija za otvaranje novih polja kazališne komunikacije Četveroruka i Plesni centar Puls predstavljaju 'site-specific' predstavu 'Od terora. Od borbe. Od boli. RASPLITANJE.'. Predstava će se izvoditi u napuštenim prostorima u Zagrebu i Sisku, u kojima će za gledatelje biti 35 mjesta po izvedbi

Ova predstava bavi se pogledima na ono što nas je dovelo do prostora i vremena u kojem smo se zatekli, promatra događaje miješajući razine prošlosti i sadašnjosti, hoda po nitima kriznog i tjeskobnog osjećanja života, ne tražeći rješenja ni uzroke, već posvećujući se procesu susretanja s onim za što smo osobno i kolektivno odgovorni, a dio je, ne drugih, nego nas, naših obitelji i naših bliskih prijateljstava.

Predstava je nastavak četverogodišnjeg umjetničkog istraživanja Marine Petković Liker, započetog pod nazivom 'Od terora. Ženska gesta kao odgovor na krizu. Pokušaji.'. Istraživanje se provodi u umjetničkim kolektivima s umjetnicama različitih profila, a u fokusu mu je uspostavljanje specifične kazališne komunikacije i suodnosa s publikom.

U ovoj predstavi Silvia Marchig, Urša Raukar, Ana-Maria Bogdanović i Anja Đurinović istovremeno su mnoga lica koja uspostavljaju međusobne odnose, ali i jedno zajedničko lice koje se ne može razumjeti kroz klasičnu priču, ali se može osjetiti kroz različite nivoe promatranja, osjećanja i suosjećanja.

Autorica i redateljica predstave je Marina Petković Liker, a koautorice i izvođačice Ana-Maria Bogdanović, Anja Đurinović, Silvia Marchig i Urša Raukar. U predstavi sudjeluju i članice ženskog vokalnog ansambla Singrlice, Maja Baltić, Martina Guliš, Danijela Jurac, Željka Ložnjak, Katarina Ratkaj, Valentina Suban i Jelena Zorko, pod umjetničkim vodstvom Tomislava Jozića. Za video je zadužen Miro Manojlović, za zvuk i glazbu Darko Horvat, scenu i kostime Zdravka Ivandija Kirigin, a oblikovanje svjetla Saša Fistrić.

Predstava će biti izvedena u Zagrebu 28. i 29. studenog u 14.45 u napuštenoj bolnici u Vlaškoj 87 te u Sisku 6. i 13. prosinca u 14.45 u napuštenom stanu u Kranjčevićevoj 9. Dolazak na predstavu u Zagrebu potvrdite najkasnije do petka 27. studenog do 13 sati, a za predstavu u Sisku do 3. prosinca do 17 sati, na e-mailcetveroruka@gmail.com ili na broj telefona 095/8229-559. Broj mjesta u publici ograničen je na 35, a preporuka je organizatora da se toplije obučete.