Kazalište 'SVE O MUŠKARCIMA'

Gavranova komedija nagrađena u Poljskoj

Komedija 'Sve o muškarcima', Mire Gavrana, u izvedbi Teatra Ludowy iz Krakova, osvojila je prvu nagradu na Međunarodnom festivalu komedije u Poljskoj

Najboljom predstavom Festivala u poljskom Tarnovu proglašena je Gavranova komedija 'Sve o muškarcima', u režiji Tomasza Obare i prijevodu Anne Tuszynske, koja je svoju poljsku premijeru imala 7. svibnja ove godine u Krakovu.

U komediji 'Sve o muškarcima' tri glumca igraju svaki po pet različitih uloga u pet priča u kojima se na dinamičan način razotkriva muški svijet. Radnja se događa u suvremenom Zagrebu.

Ta je komedija do sada imala deset premijernih izvedaba, a svjetska praizvedba bila joj je u listopadu 2006. u Teatru Jana Palarika u Trnavi u Slovačkoj, na Trećem Gavranfestu, dok je hrvatsko uprizorenje tri tjedna zatim izveo Teatar Gavran iz Zagreba.

Djela Mire Gavrana prevedena su na trideset i dva jezika, a imala su i više od dvjesto kazališnih premijera diljem svijeta koje je vidjelo više od dva milijuna gledatelja. Samo su poljska kazališta do sada premijerno uprizorila četrnaest njegovih drama i komedija.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još