PREMIJERA BALETA

Pogledajte scene 'Sexa' na koji je Frljić pozvao Karamarka

17.10.2015 u 10:47

Bionic
Reading

Prva ovosezonska baletna premijera naslovljena 'Sex' održat će se u petak 16. listopada u 19.30 na velikoj sceni HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci

Inspiraciju za ovu suvremeno-baletnu predstavu koreograf i redatelj Balázs Baranyai pronašao je u seksu, koji se može shvatiti doslovno, ali i kao metafora, jer je riječ 'seks' u engleskom jeziku višeznačan pojam te označuje i spol i intimni odnos.

'Ovim plesom pokazat će se različita značenja i različite razine sadržane u konceptu seksualnosti. Cilj ovog baleta nije bila provokacija, provokacija je u očima gledatelja', rekao je Balázs Baranyai.

Balet HNK ovom predstavom istražuje i prikazuje razine i aspekte seksualnosti, u svim njenim bojama, senzualno i bez vulgarnosti, prihvatljivo za sve uzraste.

Čini se, i za sve svjetonazore, s obzirom na to da je lijevo orijentirani intendant Frljić na predstavu pozvao prvog čovjeka Domoljubne koalicije Tomislava Karamarka.

Plesat će Joseph Cane, Tena Ferić Dokmanović, Marta Kanazir, Andrei Köteles, Owen Lane, Laura Orlić, Bálint Raucher, Daniele Romeo, Paula Rus, Tamara Szilágyi, Ali Tabbouch, Tanja Tišma, Marta Voinea Čavrak, Sabina Voinea, Anca Zgurić i Svebor Zgurić.

Reprizne izvedbe na programu su 17, 19, 28, 29. i 30. listopada, a ulaznice se mogu kupiti na blagajni kazališta od 9 do 19 sati.