PUBLIKA ODUŠEVLJENA

Predstava Galeb dobila ovacije u Beču

31.05.2015 u 20:05

  • +7

Kazališna predstava 'Galeb'

Izvor: Promo fotografije / Autor: Zagrebačko kazalište mladih

Bionic
Reading

ZKM-ova predstava 'Galeb' dobila je ovacije u Beču na festivalu Wienner Festwochen

Predstava ‘Galeb’ u režiji Bobe Jelčića i izvedbi Zagrebačkog kazališta mladih (ZKM) gostovala je u subotu, 30. svibnja, u bečkom kazalištu Theater Akzent, gdje je u punom kazalištu doživjela odličan uspjeh i ovacije.
Predstava je nastala prema istoimenoj drami Antona Pavloviča Čehova, a u Beču je gostovala u okviru austrijskog festivala Wiener Festwochen, gdje je napunila gledalište Theater Akzenta.

Kako se ističe u priopćenju, publika ju je odlično prihvatila te je ansambl pet puta izlazio na poklon, čule su se ovacije, a tijekom izvedbe glumci su ispraćeni s četiri aplauza na otvorenoj sceni.

Redatelj Jelčić izrazio je veliko zadovoljstvo gostovanjem i ‘gledateljima koji se mogu samo poželjeti’.


‘Publika je od prvog trenutka prepoznala našeg 'Galeba', ušli su u predstavu puna srca. Ovo je veliko postignuće za hrvatsko kazalište i Zagrebačko kazalište mladih’, kazao je Jelčić, čiji je rad i inače dobro poznat u Austriji, kao i na cijelom njemačkom govornom području.

Programatori i kritičari redom su pohvalili predstavu, a posebne pohvale ZKM je dobio od voditelja Dramskog programa Wiener Festwochena Stefana Schmidtkea.

Svoje zadovoljstvo reakcijama i prijamom izrazila je i ravnateljica ZKM-a Snježana Abramović Milković. ‘Izuzetno sam zadovoljna gostovanjem. Najavljeni smo kao bečka premijera 'Galeba', sve je prošlo fenomenalno i za sada smo bez konkurencije najzapaženije kazalište i predstava’, kazala je.

ZKM gostuje u Beču do 2. lipnja, gdje će imati ukupno četiri izvedbe u okviru ovogodišnjeg programa prestižnog srednjoeuropskog kulturnog festivala Wiener Festwochen, koji svake godine tijekom šest tjedana svibnja i lipnja privuče oko 180 tisuća posjetitelja.